Το Σπίτι Ενέργειας - Plus

Η προσέγγιση

Το Σπίτι Ενέργειας - Plus βασίζεται σε δύο θεμελιώδεις προσεγγίσεις:
Nα μειωθούν οι ενεργειακές απαιτήσεις του σπιτιού και την τροφοδότηση του υπόλοιπου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το αποτέλεσμα:
Mία από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές στέγασης. Και αυτό αξίζει, για το κλίμα και τον τραπεζικό λογαριασμό σας. 

 

Αποτελεσματική θερμομόνωση

Ο μανδύας κτιρίου με εξαιρετικά μονωμένο υλικό μπορεί να αποτρέπει την απώλεια θερμότητας έως 53% καλύτερη από ό, τι προβλέπει το όριο. Το υψηλής απόδοσης εξαερισμό διαμέρισμα με ανάκτηση θερμότητας με απόδοση περίπου 90% ελαχιστοποιεί τις απώλειες θερμότητας εξαερισμού. Επιπλέον, η θερμότητα ανακτάται από τη νότια προσανατολισμή γυάλινη πρόσοψη (υαλοπέτασμα). Αυτό μπορεί να βελτιωθεί και με εξειδικευμένες περσίδες (σκίαστρα) που δεν επιτρέπουν την είσοδο ακτινοβολίας για να θερμαίνει το χώρο και να αντανακλάει το φως, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται πιο σπάνια το κλιματιστικό και απαιτείται λιγότερος τεχνικός φωτισμός.
 

Βελτιστοποίηση της κατανάλωσης

Δεν εξοικονομείται ενέργεια μόνο μέσω της κατασκευής, αλλά και στην καθημερινή χρήση. Χρησιμοποιώντας για το φωτισμό αποκλειστικά στοιχεία με τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας LED, οικιακές συσκευές της κατηγορίας Α+++ , στεγανά και μονωτικά κουφώματα με χαμηλούς συντελεστές U ή και έξυπνους ρελέ και μετρητές.

 

 

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η ελάχιστη ενέργεια η οποία πρέπει να παρέχεται σε ένα Σπίτι Ενέργεια - Plus προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Για παράδειγμα, με φωτοβολταϊκά στη στέγη. Ή παραγωγή θερμότητας για θέρμανση και ζεστό νερό με αντλίες θερμότητας, γεωθερμική ενέργεια.


Εκπρόσωπος του ift Rosenheim Hellas

Copyright © 2020 PLANECO Μον. ΕΠΕ. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.